Uke 5: Hvorfor er det vanskelig å slutte å røyke?

IKKE GI OPP: Har du prøvd før, er sjansen større for at du lykkes neste gang.

IKKE GI OPP: Har du prøvd før, er sjansen større for at du lykkes neste gang. Foto: Paul Weaver

Allen Carrs Easyway vil i tiden fremover være Fedonklubbens ekspert når det gjelder å kutte røyken, og vil komme med artikler og tips om røykeslutt:

31.01.06 08:53

Allen Carrs Easyway er Fedonklubbens ekspert når det gjelder å kutte røyken, og vil komme med artikler og tips om røykeslutt:

Noen tror det er på grunn av abstinensene, men abstinenssymptomene fra nikotin er nesten umerkelige (du har dem hele dagen, alltid, og tenker ikke engang over det¿)

Noen tror de må gi avkall på en nytelse, men hva er egentlig nytelsen i sigaretten? Avslapning, kos og så videre, ja, men hva er nytelsen i sigaretten?

Noen tror det er psykologiske grunner, at sigaretten er en trøst: «barnet ved mors bryst», men sannheten er den omvendte, vanligvis begynner vi å røyke fordi vi vil se voksne, modne eller tøffe ut – ikke fordi vi trengte å sutte på en narresmokk..

Og noen tenker at det er tøft, at det å trekke røyk ned i lungene og puste røyk ut av nesen er skikkelig macho. Igjen er det meningsløse argumenter, en brennende sigarett i øret ville sett latterlig ut. Men det må da være enda mye latterligere å trekke kreftfremkallende tjærestoffer ned i lungene?

Til slutt ender man opp med å tro at det bare er en vane. Og at vaner er fryktelig vanskelig å kvitte seg med. Men faktum er at vi hver dag hele livet får nye vaner og kvitter oss med gamle.

Sannheten i all sin prakt er at når du forstår nikotinavhengigheten og de virkelige grunnen til at du røyker, slutter du å røyke – øyeblikkelig og for alltid. Og det eneste mysteriet vil være hvorfor du ikke sluttet for lenge siden og hvorfor du ikke klarer å overbevise andre røykere hvor fint det er å være en ikke-røyker.

Med Easyway gjennomskuer du «fordelene» ved å røyke – og blir en glad ikke-røyker!

Les også

Uke 1-Røykfri uten vektøkning

Uke 2-Gode råd når du slutter

Uke 3-Gode råd etter du har sluttet

Uke 4-Spørsmål til ettertanke - hvorfor røyker vi?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.