*Nettavisen* Nyheter.

Uke 7: Hvorfor røyker du?

IKKE GI OPP: Har du prøvd før, er sjansen større for at du lykkes neste gang. Foto: Paul Weaver

Allen Carrs Easyway vil i tiden fremover være Fedonklubbens ekspert når det gjelder å kutte røyken, og vil komme med artikler og tips om røykeslutt:

14.02.06 15:24

Allen Carrs Easyway er Fedonklubbens ekspert når det gjelder å kutte røyken, og vil komme med artikler og tips om røykeslutt:

Hvis du hadde spurt den mest inngrodde røykeren: «Hvis du kunne gå tilbake til tiden før du ble hektet, med den kunnskapen du har i dag, hadde du da begynt å røyke?»

«Aldri i livet!» hadde svaret blitt.

Alle røykere ønsker å slutte å røyke. Men ikke i dag. I morgen. Vi tror at vi må gjennom grusomme pinsler for å bli fri og tillegg tror vi at vi må ha sigarettene for å kunne nyte livet.

Vi tror altså både at vi må gi avkall på noe samtidig som vi føler at noe vondt har besatt oss. Og denne evige dobbeltanken holder røykeren fanget.

Før man begynner å røyke ser man tusenvis av røykere som ser ut til å nyte sigaretten, og selv om de alle sammen sier at de ønsker at de aldri hadde begynt å røyke og at det bare er sløsing av tid og penger kan vi ikke riktig tro på det de sier. Det ser jo så tøft ut, så elegant og hyggelig.

Derfor prøver vi selv også. Vi jobber som gale for å komme over den grusomme smaken og lukten til vi blir hektet og så bruker vi resten av livet på å lure på hvorfor vi egentlig røyker samtidig som vi advarer barna våre mot å begynne å røyke. Og så prøver vi å kvitte oss med vanen – gang på gang.

Forstå røykefella med Easyway, så kan du være en glad ikke-røyker – resten av livet!

Uke 6:Hvor mye vil du spare på din røykeslutt?

Uke 5:Hvorfor er det vanskelig å slutte å røyke?

Uke 4:Spørsmål til ettertanke - hvorfor røyker vi?

Uke 3:Gode råd etter du har sluttet

Uke 2:Gode råd når du slutter

Uke 1:Røykfri uten vektøkning

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.