RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukeblad-ballade om prinsessebror

Sist oppdatert:
Sefo etterforsker politiet i Agder for mulige lekkasjer til Se og Hør, mens Her og Nå advarte Espen Høiby om at han kunne bli utsatt for en negativ belastning hvis han ikke stod fram i media.

Balladen er igang rundt rettssaken om kronprinsesse Mette-Marits bror, Espen Høiby, som er anklaget for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter for vold mot sin eks-kjæreste.

Ukebladene mesker seg i stoffet og både Se og Hør og Her og Nå, Dagbladet og VG skriver side opp og side ned om saken.

Ifølge Dagbladet skal det ha blitt gjennomført ransakinger ved Agder politidistrikt og tatt beslag i blant annet datautskrifter som kan avsløre hvem som har lekket saksdokumenter til ukebladet Se og Hør.

Politiets særskilte etterforskningsorgan, Sefo, skal ha foretatt flere avhør av tjenestemenn og jurister ved Agder politidistrikt.

Dagbladet skriver at advokat John Christian Elden bekrefter overfor avisen at han allerede en av de siste dagene i mai oversendte sin anmeldelse etter at ukebladet Se og Hør ved flere anledninger hadde gjengitt personopplysninger fra straffesaken mot Espen Høiby. Elden kritiserer ukebladet for å ha brukt opplysninger av personlig karakter.

Ukebladet skal også ha omtalt saken før Høiby selv visste at han var anmeldt. De skal blant annet ha henvist til et konkret anmeldelsesnummer ved Agder politidistrikt.

Da Elden ringte for å undersøke ukebladets påstander fikk han først vite at det ikke var riktig at Høiby var anmeldt, men senere kom kontrabeskjeden: de hadde likevel mottatt en anmeldelse mot Høiby, nøyaktig slik Se og Hør hadde beskrevet. Ved seinere anledninger skal ukebladet i flere sammenhenger ha referert ordrett fra politidokumenter som omhandlet svært personlige og intime forhold, melder Dagbladet.

Også Her og Nå ønsket å få med seg saken som konkurrenten avslørte. Ifølge advokat John Christian Elden hadde de tilbudt Høiby å snakke ut i bladet. Under gårsdagens Tabloid-sending på TV 2 leste Elden opp fra en e-post fra Her og Nå.

Høiby skulle få full kontroll over manus og redigere saken selv, og Høiby ble dessuten lovet en kompensasjon. Hvis han ikke gikk med på det, var man fra Her og Nås side redde for at han kunne oppleve en negativ belastning.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund er ikke fornøyd med metodene Her og Nå bruker.

- Slik dette leses, må det tolkes som en type trusler som mediene ikke skal bruke overfor kontakter, kilder eller intervjuobjekter, sier Kokkvold til TV 2 Nettavisen.

- Dette er på ingen måte en trussel, men et råd. Vi som jobber i tabloidpressen vet hvordan slike saker kan utvikle seg, og derfor er det i Høibys egen interesse å legge fram sin sak. Dette er noe jeg fortsatt sterkt vil oppfordre Høiby til å gjøre, sier hoffreporter Geir Bjarte Hjetland i Her og Nå til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere