RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukens anbefalte viner

Foto: Colourbox (Colourbox)
Sist oppdatert:
Her er vinekspertene utvalgte viner denne uken.

(LXUS): En rekke anerkjente nettsteder, både norske og utenlandske, publiserer ukentlig sine vinanbefalinger. Luksus er å få alt på ett brett ...

Argentisk kraftpakke

Aperitif fokuserer denne uken på to argentinske rødviner, de to harmoniske kraftpakkene El Peral Cabernet Sauvignon 2006 og El Peral Malbec 2006.

Begge vinene klarer å kombinere kraft og eleganse på en utmerket måte, og uten for mye innslag av eik.

- Det som bærer vinene er snarere en imponerende frukt, skriver nettsiden og anbefaler spesielt malbec-en, til lam eller and og Cabernet-en til helgrillet ytrefilet eller entrecôte.

Les mer om uken viner fra Aperitif her.

Ypperlig tysker til sjømat

Art of Taste går denne gangen for en tørr hvitvin, nærmere bestemt Niederhäuser Hermannsberg Riesling Kabinett Trocken 2006.

Vinen passer ifølge nettsiden ypperlig til det meste av sjømat og setter samtidig fokus på vinområdet Nahe i Tyskland og «en av de alle beste vinmarkene i dette vindistriktet, nemlig Niederhäuser Hermannsberg».

- Vinen passer til det aller meste av fisk og skalldyr, bare ikke de aller sterkest krydrete rettene, skriver Art of Taste.

Les mer om ukens vin fra Art of Taste her.

Sjelden god kvalitet

Vinforum trekker denne uken frem en ueiket tempranillo fra Rioja, den unge Arbanta 2007 fra produsenten Biurko Giurri.

- Vinen er pent fyldig, saftig og lett syrlig vin med frukt hele veien og fast finish, skriver nettsiden og mener vinen har sjelden god kvalitet til prisen på snaue 100 kroner.

I disse grønne tider er det dessuten en ekstra bonus at Biurko Giurri driver sin vingård hundre prosent økologisk.

Les mer om ukens vin fra Vinforum her.

Godsak fra Rioja

Decanter, antagelig verdens beste vinmagasin, serverer også ukentlige røde og hvite fristelser. Dessverre er ikke alltid vinene å få tak i på Vinmomopolet i Norge.

Denne uken er det rødvinen Rioja Reserva, Carravacas, Bodegas Primicia (2003) som trekkes frem for sin varme og sjokoladepregete bouquet, like forførende smak og ikke minst rimelige pris.

Ukens hvitvin er Cono Sur, Vision Gewurztraminer, Casablanca Valley 2007, en Gewurz fra Casablanca som også gir svært god valuta for pengene. Dessverre er heller ikke denne å få tak i på polet.

SE NETTAVISENS NYE LUKSUSSIDER HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere