*Nettavisen* Nyheter.

Friske meninger

Ukens mest leste Nettavisen-meninger

Bryggen i Bergen, Donald Trump og vinhyller på Vinmonopolet.

Sleivkjeft i Bergen, en seierssikker president og små detaljer på Vinmonopolets hyller er bare noe av det som ga Nettavisens lesere en meningsfull uke. Foto: Andrew Harnik/Kjell-Magne Rystad (Getty Images/AP/NTB/privat)

Gikk du glipp av disse? Her får du en ny mulighet til å finne ut av hva som rørte seg på meningsfronten i Nettavisen denne uken.

1). «Dere bergensere og deres drittby av smitte»

Skuespilleren og studenten Silje Holm Carlsen beskriver i ukens mest leste menings-innlegg i Nettavisen hvordan hun ble møtt av en mann i et korona-svakt øyeblikk på en bussholdeplass i Bergen.

«Dagdraumen min brister då eg høyrer kva mannen seier idet han passerer meg, der eg står på busstoppet med munnbindet mitt».

2). Jeg går meg vill på Vinmonopolet

Vestlendingen Sammy Myklebust, øl-orakel og fast kommentator i Nettavisen, fikk stor sukseess med de små ting i uken som gikk.

Font-valg på Vinmonopolets hylleetiketter, samt bortfall av flagg på de samme etikettene, og generell design-kritikk, fikk denne sanne Vinmonopolet-elskeren til å fange folkets interesse.

3). Ordførere vil ha barn fra Moria-leiren, men skyver regningen videre til staten

En av den siste tidens mest omtalte hendelser er skjebnen til flyktningene i den nedbrente Moria-leiren i Hellas.

Nettavisens sjefredaktør, Gunnar Stavrum, tiltrakk seg mange lesere ved hjelp av sin skarpe penn.

4). Trump forblir president uansett valgresultat

Simen A. Johannessen, en av Nettavsiens faste kommentatorer, har ingen tro på at Donald Trump gir fra seg presidentembetet sånn helt uten videre.

«Å havne i gruppe med Jimmy Carter og George H. W. Bush er uutholdelig for Trump. Det er verre enn å bli fratatt viagraen», skriver han.

De to ovenfornevnte, tidligere presidentene var begge såkalte «one hit wonder» - begge fikk bare tillit hos folket i en periode.

Følger Trump etter i deres politiske fotefar?

5). Rust deg for enorm bompengevekst hvis ekspertutvalget får bestemme politikken

Bom bom, bom! Gunnar Stavrum bommet heller ikke med denne kommentaren.

Ha en god og meningsfylt helg!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.