RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukentlig sex verdt 300.000

Sist oppdatert:
Alt kan regnes om i penger, også sex og ekteskap. Sjekk hvilke verdier du sitter på.

Økonomene David Blanchflower og Andrew Oswald står bak en studie som har fått navnet «Money, Sex and Happiness: An Empirical Study», skriver The Age.

De to gikk gjennom data om lykke og seksuelle aktiviteter samlet inn fra 16000 amerikanere. En av deres konklusjoner var kanskje ikke så overraskende; jo mer sex man har, jo lykkeligere er mann.

Dyr skilsmisse
Det som kanskje for mange er mer interessant er at de to økonomene også sammenlignet den lykken sex gav med tidligere undersøkelser der man hadde regnet ut hvor mye lykke var verdt dersom man regnet det om i penger.

Blant annet kom de frem til at dersom man gikk fra å ha sex en gang i måneden til en gang i uken, resulterte dette i den samme lykkefølelsen som man fikk om man fikk en lønnsøkning på 50 000 dollar i året, altså i overkant av 300 000 kroner i året.

Videre regnet de ut at et lykkelig ekteskap var verdt rundt 600 000 i året. Det ble regnet ut fra at en single person ville trenge dette beløpet for å være like lykkelig som en gift person som har den samme utdannelsen, jobben og statusen.

Dersom man regner andre veien vil en skilsmisse gjøre deg like ulykkelig som tapet av 400 000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere