RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukjent årsak til helikopterstyrt ved skisenter

Sist oppdatert:
Røldal (NTB): Ingen av de fem om bord ble skadd da et helikopter lørdag morgen styrtet ved Røldal skisenter i Hordaland. Årsaken til styrten var lørdag formiddag ukjent.

- Vi fikk melding klokken 9.13 om at et Bell-helikopter tilhørende Fonnafly hadde styrtet eller foretatt en kontrollert nødlanding. Det var fem personer i helikopteret, og alle var ute i god behold og ble sjekket av lege, opplyser vakthavende redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til NTB.

Hordaland politidistrikt opplyste først til Dagbladet at helikopteret traff noen høyspentledninger, men dette ble senere avkreftet av driftsleder Oddvar Bratteteig i Røldal skisenter. Han opplyser til Bergens Tidende at helikopteret styrtet like ved høyspentledningene, men at det ikke traff høyspentlinjen.

Fonnaflys daglige leder Sverre Underbakke opplyser at årsaken til ulykken lørdag formiddag ennå ikke var kjent. Heller ikke hendelsesforløpet var kjent.

Statens havarikommisjon for transport (SHT) ble lørdag formiddag varslet av Hordaland politidistrikt, og politiet innledet etterforskning ved å sikre blodprøve fra piloten. Politimannskaper var ved middagstider lørdag i gang med å samle inn informasjon fra vitner på stedet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere