RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukjente plager etter feriesex

Sist oppdatert:
Norske jenter får ukjente plager etter at de har hatt ubeskyttet sex i ferien.

(SIDE2): Daglig leder ved Klinikk for seksuell opplysning, Siv Gamnes er bekymret fordi det finnes mange flere alvorlige og ukjente kjønnssykdommer i utlandet enn hva vi er vant til i Norge. Hun advarer jenter mot kjønnsykdommene og mener kondomer bør være en del av reisebagasjen.

Les også: En av tre har feriesex

- Det er helt andre tall i andre land, spesielt i forhold til HIV-smitte og andre alvorlige sykdommer. Man setter seg i mye større fare enn man gjør ved å ha ubeskyttet sex i Norge med norske innbyggere, sier hun til P4.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I mange land finnes sykdommer som er ukjente i Norge, og det kan derfor bli vanskelig å få rett behandling hvis plager skulle oppstå.

- Man ser at det er et antall ukjente sykdommer i andre land enn det vi finner i Norge, og det er derfor ikke alltid like enkelt å finne ut hva som feiler folk når de kommer med plager, sier Gamnes til radiokanalen.

LES MER SEX OG SAMLIV HER

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere