Gå til sidens hovedinnhold

Ukjente tenningspunkt

Du har flere erogene soner enn du trodde. Vi avslører hvilke.

(SIDE2): Ifølge svensk sexolog er det mange erogene soner som man ikke utnytter.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Det skal visstnok være så mange som 63 millioner erogene soner, men vi utnytter kun en brøkdel av de.

Bli kjent med kroppen din
Å kjenne sin egen kropp er svært viktig for å kunne identifisere de mange erogene sonen.

- Menn med mye erfaring vet at det er annet enn klitoris og brystvorter på en kvinne. De liker å ta på hele kvinnens kropp. Men visse menn synes forspill er overvurdert, sier den svenske sexologen Ylva Frantzèn, ifølge Ekstra Bladet.

Kommuniser
Det er et kjent begrep at man selv ikke vet hvilke soner som tenner en, og man kan da heller ikke forvente at partneren skal vite hvor de befinner seg.

Kommunikasjon er et nøkkelord. Har man problemer med å si det rett ut, må man på enn eller annen måte vise med kroppen hva man tenner på.

Sexologen anbefaler at man i første omgang utforsker sin egen kropp for å finne sine erogene soner.

Her er de hemmelige erogene sonene:

Ryggraden
Langs ryggraden er det ett åtte centimeters bredt belte, som man skal trykke hardt, men langsomt, fire centimeter på hver side av ryggraden. Man skal klemme fra rumpen og oppover til nakken. Her ligger det et skjult orgasmepunkt, og man skal kunne kjenne killinger i klitoris, om du treffer punktet.

Hendene
Bøy ringfingeren inn mot håndflaten. Hvor den havner er det en liten innsynking du kan massere med en finger. Dette er en tennisnøkkel for kvinner. Menn har også svært sensitive hender, spesielt tommelfingeren. Mange tenner også på det å slikke på fingrene under sex.

Magen
Like over skambenet går det en linje opp mot navlen som skal være sensitiv. Kjærtegn dette område langsomt. Denne sonen fungerer både for menn og kvinner, og kan fungere for menn som har ereksjonsproblemer.

Solar Plexus
Her sitter det mange spenninger. Masser området like under hjertet og ut mot sidene. Dette skal ifølge sexologen virkelig sette i gang lysten. Blodet trekkes ned til skjedeområdet og penis, og det kan lønne seg å bruke massasjeolje. Dette gjelder generelt når man leter etter sine erogene soner.

Flere erogene soner? Diksuter under.

Les mer om Sex Samliv her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger