*Nettavisen* Nyheter.

Uklart når Breivik-rapport er ferdigvurdert

Oslo (NTB): Den rettsmedisinske kommisjonen jobber på spreng for å vurdere den nye rapporten om Anders Behring Breivik, men vet ikke når de blir ferdige. Blir rapporten underkjent, kan det føre til utsettelser i rettssaken.

Kommisjonen kan foreløpig ikke gi noen dato for når vurderingen av den nye sakkyndigrapporten til psykiaterne Terje Tørrissen og Agnar Aspaas er ferdig, men har hele tiden gjort det klart at de ikke klarer å bli ferdig innen rettssakens start mandag.

- Det er helt umulig å si når, men det blir så snart som overhodet mulig. Men vi må sende erklæringen til de enkelte medlemmene, så må den leses, og det er et omfattende dokument. Så må det reflekteres, sier leder av kommisjonen, Tarjei Rygnestad, til NTB.

Det er de ni medlemmene i kommisjonens psykiatriske gruppe som skal vurdere rapporten. De skal se om rapporten har såkalte vesentlige mangler og dermed må underkjennes eller om det er behov for tilleggsuttalelser og opplysninger.

Tingrettsdommer Ina Strømstad i Dommernes mediegruppe bekrefter at rettssaken kan bli utsatt dersom rapporten blir underkjent av kommisjonen.

- Retten har et ansvar for sakens opplysning, og konsekvensen kan da være at man må usette saken for å få inn nye opplysninger, men det kan også hende at det kan dreie seg om enkelte tilleggsuttalelser eller opplysninger som kan hentes inn under sakens gang, sier Strømstad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.