Gå til sidens hovedinnhold

Uklart og flatt i USA

De amerikanske aksjene har gått opp og ned i hele dag ettersom det er mange forskjellige tegn, men ingen håndfast retning på hvor økonomien er på vei.

Les NA24 på mobil

Kanonbra ordrer på varige goder som datamaskiner tyder på at det vil bli lysere tider i industrien, mens hussalgstallene som ble sluppet viser at det har vært et fall på hele 4,3 prosent i juli og at den amerikanske veksten er på vei ned.

Følg børsene her

De toneangivende
S&P 500 endte dagen med å stige 0,24 prosent og teknologitunge Nasdaq avsluttet dagen med en fremgang på 0,11 prosent. Dow industrial klatret beskjedne 0,06 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

Svakt boligsalg
Salget av nye eneboliger i USA falt med 4,3 prosent i juli til en sesongjustert årstakt på 1.072.000 enheter, sammenlignet med måneden før. Analytikere hadde på forhånd ventet 1.100.000 solgte enheter, ifølgeBloomberg News. Forrige måneds tall ble revidert til 1.120.000 fra opprinnelig rapporterte 1.131.000 enheter.

Laverer ordreinngang
Ordreinngangen av varige goder falt langt mer enn ventet i juli. Det viser tall fra amerikanske myndigheter torsdag. Ordreinngangen på varige goder falt med hele 2,4 prosent i juli. Det var ventet en nedgang på 0,2 prosent, viser tall fra Bloomberg News. Ordreinngangen når den volatile transportsektoren holdes utenfor, var på 0,5 prosent i juli.

Arbeidsledighetstall
Førstegangssøkende som meldte seg til arbeidsledighetskontorene falt med tusen til 313.000 meldte arbeidsdepartementet. Og var litt mer enn ventet. Antallet amerikanere som hever stønader falt med 9.000 til 2,5 millioner.

Nedgang for Dow
Fem dager med oppgang sist uke er denne uken etterfulgt av bare nedturer for Dow Jones-indeksen. En ny runde med svake tall fra det amerikanske boligmarkedet bidrog til å sende USA-børsene onsdag. Dermed har Dow Jones-indeksen falt tre dager på rad denne uken, etter å ha steget alle dagene forrige uke.

Dette bidrar til frykten for at den amerikanske sentralbanken har hevet renten så mye at den ikke bare kveler inflasjonen, men også veksten i den amerikanske økonomien, hvor boligmarkedet har vært en viktig drivkraft de siste årene.

Oljen opp

Flere aktører kjøpte seg inn i oljen igjen torsdag, etter at oljeprisen falt markant i går da det ble levert overraskende amerikanske oljelagertall. Oljeprisen falt med 1,8 prosent under gårsdagens handel.

-Alt falt ganske kraftig. Vi kommer litt tilbake fra det nedsalget, sa tom Bentz, analytiker hos BNP Paribas råvareanalyser i New york, ifølge AP.

De vannvittige økonomivekstene man ser i asiatiske land som India og Kina legger også hele tiden et press på oljeprisen.

Selv om den amerikanske økonomien har gått ned et gir etter rentestigningene, kan det ikke dempe de asiatiske økonomienes press på oljeprisen, ifølge Bloomberg.

Når gulvhandelen stengte på råvarebørsen NYMEX i New York kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i oktober, kostet 71,38 dollar, noe som tilsvarer en oppgang på 0,9 prosent.

Handelen fortsetter elektronisk etter at gulvhandelen stenger

Et fat nordsjøolje med levering i oktober koster nå 72,68 dollar fatet og har hatt en oppgang på 0,66 dollar.

Følg oljeprisen her

Dagens nøkkeltall
Dow +0.06% til 11,304.46

Nasdaq +0.11% til 2,137.11

S&P 500 +0.24% til 1,296.06

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget