- Frontlinjen trenger en haug med biler. For å dekke behovene våre behøver vi tusener av lastebiler, minibusser, ambulanser, SUVer og busser, skriver Anton Geraschencko på Telegram. Han er rådgiver ved Ukrainas innenriksdepartement. Nå ber han land i Europa om mer støtte.

Han vil også ha flere frivillige til å kjøre bilene fra utlandet og til Ukraina. Hittil har 256 mennesker har allerede meldt seg frivillig til å transportere biler til det krigsherjede landet. Men kun 56 biler har blitt donert når dette skrives.

Les også: Røde Kors-direktør: - Store humanitære behov inne i Ukraina

- Kjøretøyene kommer nok til å bli brukt til å transportere soldater og utstyr, slik at soldatene ikke trenger å gå til fots hele veien. Alt hjelper, sier oberstløytnant ved Krigsskolen Palle Ydstebø til Nettavisen.

Ydstebø mener styrkene hadde hatt godt av å ha flere biler i frontlinjen.

- Bilene skal hjelpe dem med mobilitet, likevel finnes det en risiko for at de kjører over miner. Det er nok en risiko de må ta, sier han.

Les også: Ukraina-invasjonen danner bakteppe for Cold Response: – Alt kommer tettere på

Krigen i Ukraina har har skapt stort engasjement. I slutten av februar besluttet regjeringen å sette av to milliarder kroner til humanitær støtte i Ukraina. I tillegg til å sende ned militært utstyr, blant annet 2.000 M72 panservernraketter, hjelmer og beskyttelsesvester.

- Jeg er glad for at regjeringen har gitt både militær og humanitær støtte hittil, men jeg mener vi bør bidra mer. Norge har ressursene til å stille opp, og da må vi gjøre det med alt vi kan. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke kan bidra med ambulanser og annet utstyr når Ukraina ber om dette, sier Guri Melby, partileder i Venstre til Nettavisen.

Fredag 25. mars ble Norge spurt om å bidra mer med å sende ned mer militært materiell til Ukraina.

— Regjeringen vurderer fortløpende om Norge skal donere mer materiell til Ukraina. Forsvaret vurderer hvilken type militært materiell som kan være aktuelt. Vi kommer ikke til å gå i mer detalj om dette nå, skriver forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) i en epost til Nettavisen via en rådgiver.