RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukraina gir Obamas atomtoppmøte god start

Washington (NTB-AFP-Reuters): President Barack Obama fikk en god start på toppmøtet i Washington om atomsikkerhet da Ukraina kunngjorde at de skal kvitte seg med alt høyanriket uran.

Ledere fra 47 land var innbudt til konferansen, som er det største møtet en amerikansk president har vært vert for siden 1945. Målet for toppmøtet er å drøfte planer for å hindre at atomvåpen og kjernefysisk materiale faller i hendene på terrorister.

Gesten til Ukraina ga møtet en perfekt start. President Viktor Janukovitsj fortalte Obama at Ukraina skal kvitte seg med 90 kilo høyanriket uran som er nok til flere atombomber.

Blant de utenlandske gjestene som var kommet til byen, er president Hu Jintao fra Kina, president Dmitrij Medvedev fra Russland, Pakistans statsminister Yusuf Raza Gilani og hans indiske kollega Manmohan Singh.

Også statsministre og presidenter fra blant annet Brasil, Sør-Afrika, Egypt, Tyrkia, Frankrike, Italia, samt kong Abdullah fra Jordan var på plass. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere