RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukraina hevder å ha kontroll over Donetsk lufthavn

Det har vært til dels harde kamper i Donetsk-området mandag.
Det har vært til dels harde kamper i Donetsk-området mandag. Foto: Dominique Faget (Afp)

Donetsk (NTB-Reuters-AFP): Minst tre sivile mistet livet i sammenstøt mellom de prorussiske opprørerne og ukrainske styrker i Donetsk mandag. Myndighetene sier de har tatt kontrollen over byens flyplass.

– Den aktive fasen av antiterroroperasjonen fortsetter med full styrke i Donetsk. Donetsk lufthavn og området rundt er nå under vår kontroll, og vi er i ferd med å etablere en korridor for å frakte mat og utstyr til flyplassen, sier militærets talsmann Vladislav Seleznev.

Ukrainske styrker, som først nektet å bekrefte angrepene, skal ha angrepet både med stridsvogner og granater i området rundt flyplassen og togstasjonen i byen.

Minst tre sivile mistet livet i kampene. Mange andre løp fra området for å komme seg i sikkerhet, mens separatistene gikk til motangrep med egne stridsvogner.

Ukrainas statsminister beordret samtidig en våpenhvile i en radius på 40 kilometer rundt flyvraket, som ligger omtrent 80 kilometer øst for Donetsk.

– Ukrainske myndigheter gjør alt de kan for å hindre ekspertene i å komme fram til vrakområdet, sier statsminister i den selverklærte folkerepublikken Donetsk, Alexander Borodai om angrepet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere