RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukraina hevder russisk etterretning var involvert

Sjefen for den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU hevder russiske etterretningsfolk var involvert i nedskytingen av passasjerflyet.
Sjefen for den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU hevder russiske etterretningsfolk var involvert i nedskytingen av passasjerflyet. Foto: Dominique Faget (Afp)
Sist oppdatert:
To russiske etterretningsfolk var involvert i nedskytingen av et passasjerfly fra Malaysia Airlines, hevder sjefen for den ukrainske sikkerhetstjenesten SBU.

SBU-sjef Valentyn Nalivajtsjenko hevder avlyttede telefonsamtaler mellom de to militære etterretningsfolkene viser at de var involvert i hendelsen.

– Nå vet dere hvem som begikk denne kriminelle handlingen. Vi vil gjøre alt for å sørge for at de russiske militære som står bak, blir straffet, sier han.

Alle de 295 som var om bord, omkom da et Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines gikk ned i det østlige Ukraina. Ifølge ukrainske myndigheter ble det skutt ned av «terrorister» ved hjelp av en bakke-til-luft-rakett.

Prorussiske separatister har på sin side beskyldt det ukrainske luftforsvaret for å ha skutt ned flyet.

Wall Street Journal melder at amerikansk etterretning har fått stadfestet at en bakke-til-luft-rakett ble avfyrt mot flyet, men at det er uenighet om hvem som skjøt raketten. (©NTB)

Les også: Separatistleder tar ansvar for nedskyting

Les også:Passasjerfly ble skutt ned - 295 drept


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere