RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukraina-kandidater sikre på seier

Kiev (NTB-AFP-Reuters): Statsminister Julia Timosjenko er trygg på seier i andre runde i det ukrainske presidentvalget. Men det er opposisjonens Viktor Janukovitsj også.

- Janukovitsj, som representerer kriminelle miljøer, har ingen sjanse i andre runde, sier den sittende statsministeren om å møte tidligere president Viktor Janukovitsj i andre runde av presidentvalget.

De første resultatene fra søndagens første valgrunde gir Janukovitsj 38 prosent av stemmene og Timosjenko 24 prosent.

Begge leirene gjorde det søndag kveld klart at de har store forhåpninger om å vinne den avgjørende omgangen 7. februar.

- Det er en 100 prosent sjanse for at vår kandidat Viktor Janukovitsj vinner andre runde. For dem er det ingen som helst mulighet, sa Janukovitsjs nære allierte Mykola Azarov.

Det var på forhånd ventet at Viktor Janukovitsj, som står sterkt i de russiskdominerte områdene øst i landet, ville få flest stemmer i første valgomgang. Det er derimot ventet at Timosjenko vil kunne øke sin oppslutning i annen valgomgang, og søndag gjorde hun det klart at hun ønsker å samarbeide med tidligere kandidater. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere