NEW YORK (Nettavisen): En tidligere amerikansk generalløytnant sammenligner nå krigen i Ukraina med en boksekamp der det bare et spørsmål om tid før det kommer et knockout-slag.

Les også: - Biden forferdet over de oppsiktsvekkende Donald Trump-tallene

- Dette er en tungvekts boksekamp. Etter to måneder med kamper har det fortsatt ikke kommet et knockout-slag. Det kommer, etter hvert som de russiske styrkene blir mer utarmet, skriver tidligere generalløytnant Mark Hertling på Twitter.

– En sluggermatch

Hertling sier at kampene mellom russerne og ukrainerne øst i Donbas-regionen preges av artilleriskyts, angrep og motangrep som gjør det svært vanskelig å oppnå fremgang for noen av partene, skriver Insider.

– Kampene i Donbas har vært en sluggermatch som har pågått i over to måneder, så man hadde forventet er fremrykning for en av partene. Men det har ikke skjedd, sier Hertling .

Les også: Fascist-ekspert advarer om potensiell Trump-utfordrer

Den tidligere generalløytnanten er derimot ikke tydelig på hvem av partene han ser for seg komme styrket ut av kampen i regionen, men sier at ukrainerne så langt drar fordelen av en høyere «vilje og moral».

Les også: – Donald Trump fronter en helt sinnssyk konspirasjonsteori

– Kan vare i flere år

NATOS generalsekretær Jens Stoltenberg har flere ganger gitt uttrykk for at krigen i Ukraina kan dra ut i tid og komme til å pågå i flere år.

– Det har vært mulig å forutse at Russland ville invadere Ukraina, men vanskeligere er det å forutse hvordan denne krigen vil ende, sa Stoltenberg til pressen på onsdag, og la til:

– Vi er forberedt på at krigen kan vare i flere år.

Les også: Kommer med dyster spådom om Ukraina-krigen

Stoltenberg understreket videre at ukrainske soldater har imponert en hel verden med deres kampvilje og mot.

– Ukrainske soldater beviser gang på gang at Putin har undervurdert nabolandet som en reell trussel.

Les også: Stoltenberg varsler kraftig skjerpet ordlyd om Russland

USAs tidligere ambassadør til Ukraina, Steven Pifer, har tidligere sagt til Insider at han ser for seg at krigen vil pågå ut 2023 eller 2024.

Les også: Kina ber om fred i Ukraina – retter pekefingeren mot Vesten

– Vi er langt unna

På tirsdag sa Tysklands statsminister, Olaf Scholz, at en framforhandlet fredsløsning mellom Russland og Ukraina er langt unna.

– Vi er langt unna forhandlinger mellom Ukraina og Russland fordi Putin fortsatt tror at han kan diktere en fredsløsning, sa Scholz i den tyske nasjonalforsamlingen, ifølge NTB.

Les også: - Ingen fredsløsning i sikte i Ukraina

Scholz understreket videre viktigheten av at vestlige land slutter helhjertet opp om Ukraina.

– Det er viktig at vil holder stø kurs med sanksjonene våre, med internasjonalt koordinerte våpenleveranser, med vår økonomiske støtte til Ukraina, helt til Putin endelig innser sin kolossale feilvurdering, sa Scholz.