Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba bekrefter planen om å møte Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i Tyrkia denne uken.

– I øyeblikket er 10. mars planlagt. La oss se. Hvis han flyr til Antalya, så flyr jeg også. La oss sette oss ned, la oss snakke, sier Kuleba i en videomelding.

Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu uttalte mandag formiddag at begge parter ventes å dra til Antalya torsdag. Samtalene skal trolig finne sted i fellesskap med Çavusoglu.

Hvis Lavrov er klar for seriøse samtaler, skal Kuleba og Lavrov snakke som diplomater seg imellom, uttaler Kuleba i videoen. Men hvis Lavrov «begynner å gjenta den absurde propagandaen som har blitt presentert i det siste, skal jeg gi ham den harde sannheten han fortjener», uttaler Kuleba i opptaket.

Macron og Scholz skal snakke med Xi

Frankrikes president Emmanuel Macron og Tysklands statsminister Olaf Scholz skal tirsdag snakke med Kinas president Xi Jinping.

Tirsdagens samtaler mellom de tre lederne er et tegn på økt press fra europeiske ledere på Kina i konflikten mellom Russland og Ukraina, melder BBC.

Mandag snakket EUs utenrikssjef Josep Borrell med Kinas utenriksminister Wang Yi for andre gang siden Russland startet invasjonen i Ukraina.

Kina, som er nær alliert av Russland, har gjort lite for å fordømme eller motsette seg Moskva, i tråd med Kinas utenrikspolitiske prinsipper.