RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukraina rede til samtaler med Russland

Sist oppdatert:
Kiev (NTB-Reuters): Ukrainas midlertidige regjering er rede til nye samtaler med Russland, men Vladimir Putin må først trekke tilbake sine soldater.

Statsminister Arsenij Jatsenjuk sier Russland også må rette seg etter inngåtte internasjonale avtaler og stanse støtten til «terrorister og separatister».

Jatsenjuk sier han har bedt om en ny telefonsamtale med Russlands statsminister Dmitrij Medvedev. De snakket sammen på lørdag.

Den prorussiske regionforsamlingen på Krim sa torsdag at halvøya allerede er del av Russland, og Krim-halvøyas visestatsminister Rustam Temirgaliev sa det vil bli avholdt folkeavstemning om Krims status 16. mars.

– Ingen i den siviliserte verden vil anerkjenne resultatet av den såkalte folkeavstemningen utført av de såkalte myndighetene, sier Jatsenjuk, som mener planene om folkeavstemningen er ulovlige og strider mot grunnloven. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere