*Nettavisen* Nyheter.

Ukraina samler støtte til FN-resolusjon

Ukraina samler nå støtte i FNs hovedforsamling til en resolusjon som tar avstand fra folkeavstemningen som ledet til at Krim erklærte uavhengighet. Bildet: Uavhengighetsplassen i Ukrainas hovedstad Kiev. Foto: Bulent Kilic (Reuters / NTB Scanpix)

Ukraina samler nå støtte i FNs hovedforsamling til en resolusjon som tar avstand fra folkeavstemningen som ledet til at Krim erklærte uavhengighet.

26.03.14 04:09

Et utkast til resolusjonstekst sirkulerer nå blant FNs 193 medlemsland.

Teksten erklærer folkeavstemningen på Krim for ugyldig og oppfordrer alle stater til å avstå fra handlinger som tar sikte på å ødelegge Ukrainas nasjonale enhet og territoriale integritet, skriver NTB.

Russland nevnes ikke i resolusjonsteksten, som derimot oppfordrer til å finne en diplomatisk løsning på konflikten om Krim.

Det er ventet at FNs hovedforsamling vil stemme over resolusjonsteksten alt torsdag.

Resolusjoner vedtatt i FNs hovedforsamling er ikke bindende, og hovedforsamlingen har heller ingen sanksjonsmidler overfor land som nekter å rette seg etter resolusjonene de vedtar.

Nærmere 97 prosent av velgerne på Krim stemte for løsrivelse fra Ukraina under folkeavstemningen 16. mars. Få dager senere proklamerte myndighetene i den autonome republikken selvstyre og ba Moskva om å få bli en del av den russiske føderasjonen.

Russland annekterte deretter Krim, til skarp fordømmelse fra Ukraina og vestlige land. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag