Gå til sidens hovedinnhold

Ukraina søker Putins hjelp for å berge våpenhvile

Ukrainas president Petro Porosjenko ber om snarlige samtaler med sin russiske motpart Vladimir Putin etter at separatister skjøt ned et ukrainsk kamphelikopter.

En skjør våpenhvile står på spill.

Helikopteret ble tirsdag skutt ned utenfor byen Slavjansk øst i Ukraina til tross for at separatistenes egen kommandant hadde bedt dem om å rette seg etter våpenhvilen.

Les også: – Ukrainsk militærhelikopter skutt ned

Ni soldater mistet livet i angrepet, noe som fikk Porosjenko til å true med å avbryte den ensidige våpenhvilen som han erklærte i forrige uke, og i stedet gjenoppta en militær offensiv mot de russiskvennlige opprørerne.

Porosjenko håper nå på å få i stand en telefonkonferanse med Putin der både Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande deltar, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Diskusjonene vil dreie seg om hvordan man skal kunne løse den verste krisen i Ukraina siden landet ble uavhengig i forbindelse med Sovjetunionens sammenbrudd i 1991.

Eksperter har advart om at separatistene i Øst-Ukraina ikke nødvendigvis vil legge ned våpnene selv om Putin skulle be dem om det. (©NTB)

Kommentarer til denne saken