RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukrainas nye ledere vil ha avtale med EU

Fungerende utenriksminister Andrij Desjtsjytsia gjør det klart at Ukrainas nye ledere ønsker en samarbeidsavtale med EU.
Fungerende utenriksminister Andrij Desjtsjytsia gjør det klart at Ukrainas nye ledere ønsker en samarbeidsavtale med EU. (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
En samarbeidsavtale mellom EU og Ukraina kan bli undertegnet neste uke, ifølge den nye regjeringen i Kiev.

Kiev (NTB-Reuters): Det er den politiske delen av en avtale om tettere samarbeid som kan bli undertegnet 21. mars. Det opplyser Ukrainas fungerende utenriksminister Andrij Desjtsjytsia til nyhetsbyrået Interfax Ukraine.

- Vårt syn er at 21. mars er en mulighet hvis den politiske viljen er til stede og det gjøres forberedelser, sier Desjtsjytsia.

Han peker på at EU-ledere etter planen skal møtes denne dagen.

De store protestene mot Ukrainas avsatte president Viktor Janukovitsj begynte da han sa nei til en lignende avtale mot EU i november. Demonstrasjonene utviklet seg etter hvert til voldelige sammenstøt i sentrum av hovedstaden Kiev, og Janukovitsj rømte byen for litt over to uker siden. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere