Diplomatisk press fra Europa har vært vellykket for å forhindre en russisk invasjon i Ukraina, mener den ukrainske utenriksministeren.

– Situasjonen forblir spent, men er under kontroll. Diplomatiet fortsetter å senke spenningsnivået, sier utenriksminister Dmytro Kuleba. Det melder NTB via nyhetsbyrået AFP.

– Måten det europeiske samfunnet reagerer på denne krisen vil være avgjørende for Europas sikkerhet og framtiden til hvert enkelt europeisk land, sier han.

Uttalelsene kommer etter at Frankrikes president Emmanuel Macron tidligere denne uka reiste til Moskva for å snakke ansikt til ansikt med Russlands president, Vladimir Putin. Macron reiste deretter videre til Kiev for samtaler med Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj.

Møtene har blitt betegnet som positive, og Macron mener at en videre eskalering av den spente situasjonen er utelukket.

- Diplomatiet virker og tøyler Russlands aggressive intensjoner. Da jeg besøkte EU i november, sa jeg at det vi nå trenger er en avskrekkingspakke for Russland. Vi foreslo tre elementer; proaktivt diplomati, tøffe sanksjoner og militær assistanse til Ukraina. På disse månedene har vi møtt alle disse nøkkeloppgavene, sa Kuleba da han snakket på 1+1 TV 8. februar, rapporterer det engelskspråklige nettstedet Ukrinform.