RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukrainer dømt til to år for knivstikking på Svalbard

Tromsø (NTB): En 33 år gammel mann må sone to år i fengsel etter at han knivstakk en gruvearbeiderkollega i Barentsburg på Svalbard.

I Nord-Troms tingrett erkjente ukraineren straffskyld for angrepet på sin landsmann, men opplyste at han grunnet mye alkohol kun husker bruddstykker av kvelden da knivstikkingen skjedde.

Tiltalte forklarte at han ikke husker å ha stukket fornærmede med kniven, og at han ikke vet hvorfor han gjorde det, skriver Nordlys.

Retten fant det imidlertid bevist at det hadde vært uenigheter og konflikter mellom de to tidligere på kvelden og natten, og la i sin i straffeutmåling vekt på at det var et knivstikk med livstruende skade dersom fornærmede ikke hadde blitt undergitt behandling, og at knivstikket kom uten forvarsel.

Nord-Troms tingrett la i formildende retning vekt på at tiltalte har tilstått handlingen og at han tilkalte hjelp etter hendelsen.

33-åringen ble derfor dømt til to års fengsel og til å betale oppreisning til fornærmede på 15.000 kroner og erstatning til den skaddes arbeidsgiver på 116.864 kroner. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere