*Nettavisen* Nyheter.

Ukrainsk aktivist lover å kjempe videre

Kiev (NTB-Reuters): Fra et sykehus i Litauen lover den ukrainske aktivisten Dmytro Bulatov å fortsette kampen for demokrati i hjemlandet Ukraina.

Historien om Bulatov, som hevder å ha blitt bortført og torturert av menn som støtter regjeringen, har de siste dagene fått stor oppmerksomhet.

Søndag fikk han tillatelse til å dra til utlandet for medisinsk behandling, og mandag ble det meldt at han på ingen måte er ferdig med å demonstrere.

- Bulatov har bedt om å få viderebrakt, selv om han føler seg nesten fysisk ødelagt, at hans vilje ikke er knekket, og at han så snart han er i stand til det, vil fortsette sin vei, fortsette jobben han har startet i kamp for demokrati i Ukraina, sier en talskvinne ved Vilnius universitetssykehus.

Dmytro Bulatov har vært med på å organisere demonstrasjonene mot Ukrainas president Viktor Janukovitsj de siste ukene. Men 22. januar forsvant han, for så å dukke opp igjen blodig og tilsynelatende forslått åtte dager senere. Selv hevdet han å ha blitt bortført av menn med russisk aksent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag