Det sier Ukrainas vise-forsvarsminister, Volodymyr Havrylov i et intervju med den britiske tv-kanalen Sky News.

Visestatsministeren spår at innen desember er omme har ukrainske styrker satt sine ben på Krimhalvøya.

Krim-regionen i Ukraina har vært under russisk kontroll siden 2014, da prorussiske styrker annekterte halvøya.

Må utnytte momentumet

Havrylov sier at ukrainske styrker vil fortsette å kjempe gjennom vinteren for å utnytte momentumet de har opparbeidet seg på slagmarken i høst. Dett til tross for at det vil bli bitende kaldt i vinter.

– De er interessert i å ta en pause i denne krigen for o å omgruppere, for å bringe flere mennesker fra moderlandet. det er derfor vi ikke kan stoppe. Vi må avansere, sa han til kanalen.

Spår krigsslutt til våren

Selv om vise-forsvarsministeren spår at krigen vil ta slutt i løpet av våren 2023, så sier han det ukrainske militæret er- og må være forberedt på en langdryg kamp med Russland – om de klarer å hente inn forsterkninger.

– Hvis det blir tilfelle vil krigen ta litt tid. Men min følelse er at mot slutten av våren vil denne krigen være over, sier Havrylov.

Harde kamper i Donbas

I disse dager utkjempes det kraftige kamper mellom ukrainske og russiske styrker i Donbas-regionen øst i Ukraina.

Den ukrainske generalstaben meldte fredag at det er harde kamper som utkjempes med artilleri og stridsvogner ved landsbyene Vodjane, Krasnohorivka og Marjinka nær den større byen Avdijivka. Også i utkanten av byen Bakhmut og i Kupjansk-området ved fronten er det harde kamper.