Ukrainsk opprørspoliti aksjonerer mot protestleir

Kiev (NTB-AFP-Reuters): Ukrainsk opprørspoliti gikk til aksjon mot de mange tusen demonstrantene på Uavhengighetsplassen i Kiev tirsdag kveld. Samtidig møttes presidenten og opposisjonen for å diskutere situasjonen.

18.02.14 23:25

Trolig vil samtalene, som opprinnelig skulle starte onsdag, mellom president Viktor Janukovitsj og opposisjonslederne Vitalij Klitsjko, Oleh Tjahnibok og Arsenij Jatsenjuk dreie seg om hvordan en ny regjering i landet skal dannes. Møtet vil fortsette onsdag formiddag.

Demonstranter kastet stein og sendte fyrverkeri mot politiet som i løpet av kvelden hadde omringet Uavhengighetsplassen. På vei mot plassen rev politistyrkene ned flere barrikader som demonstrantene hadde bygd.

Demonstrantene var sent tirsdag kveld i ferd med å forsterke en barrikade i en av sidegatene som leder inn til Uavhengighetsplassen, ifølge den engelskspråklige avisa Kyiv Post.

Minst 14 personer, blant dem seks politimenn, ble i løpet av dagen og kvelden drept i gateslag mellom politi og demonstranter. Ifølge innenriksdepartementet i Ukraina skal 160 politifolk være skadd, 35 av dem alvorlig. Det er ikke kjent hvor mange demonstranter som har blitt skadd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.