*Nettavisen* Nyheter.

Ukrainske militære rykker inn i Slavjansk

UKRAINSKE SIKKERHETSSTYRKER: Bildet viser ukrainske sikkerhetsstyrker som leter gjennom en veisperring som ble satt fyr på at pro-russiske separatister ved Slavinask 24. april.

UKRAINSKE SIKKERHETSSTYRKER: Bildet viser ukrainske sikkerhetsstyrker som leter gjennom en veisperring som ble satt fyr på at pro-russiske separatister ved Slavinask 24. april. Foto: Gleb Garanich (Reuters)

Ukrainske styrker skal være i ferd med å rykke inn i den opprørskontrollerte byen Slavjansk øst i Ukraina. Inntil fem opprørere kan være drept.

24.04.14 13:10

Kiev (NTB-AFP-Reuters): SISTE: Russlands president Vladimir Putin sier at Ukrainas bruk av militærstyrker mot egen befolkning øst i landet er en kriminell handling som vil få konsekvenser.

Én person er drept i skytingen, mens en annen er såret, melder medisinsk personell. Det er ikke opplyst hvem den drepte er. Den sårede behandles på sykehuset i byen.

Men innenriksdepartementet melder at opptil fem opprørere er drept i kampene i Slavjansk.

Skyting
Det blir meldt om skyting, og en veisperring kontrollert av opprørere sto i flammer, men ble senere meldt under kontroll av ukrainske militære. Sju ukrainske pansrede kjøretøyer har rykket inn i byen og inntatt stillinger, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Opprørere i rådhuset i Slavjansk har gitt sivile ordre om å forlate bygningen. Opprørsstyrker har trukket seg tilbake til defensive posisjoner i byen, mens ukrainske soldater har rykket inn i byen. Slavjansk er en by med 129.000 innbyggere.


Første rapport om vellykket operasjon
Det er første gang ukrainske militære melder om vellykkede operasjoner siden uroen i Ukraina begynte.

Tidligere torsdag ble det meldt at ukrainske militære har tatt tilbake kontrollen over rådhuset i den østlige byen Mariupol. Ifølge AFP var det ukrainske spesialstyrker som gjennomførte aksjonen.

Det var innenriksminister Arsen Avakov som meldte på Facebook at russiskvennlige inntrengere som hadde okkupert rådhuset, torsdag trakk seg ut. Den valgte ordføreren var tilbake på sitt kontor, ifølge Avakov.

Slått tilbake angrep
Mariupol er en industriby på kysten av Svartehavet.

Avakov oppga samtidig at landets militære hadde slått tilbake et angrep på en base ved Artemivsk, mellom Donetsk og Slavjansk øst i landet.

En ukrainsk soldat ble såret i angrepet som 70 personer deltok i. Innenriksminister Avakov skriver at angrepet ble ledet av russiske soldater. Det er ingen kjente opplysninger om tap blant angriperne, ifølge Avakov.- Ukrainas militærbruk får konsekvenser
Russlands president Vladimir Putin sier at Ukrainas bruk av militærstyrker mot egen befolkning øst i landet vil få konsekvenser. Putin mener at ukrainske myndigheter har begått en alvorlig kriminell handling.

– Hvis disse folkene har gått inn i en såkalt «akutt fase», så er det ikke en akutt fase, men en straffeoperasjon. Og det vil selvsagt få konsekvenser for folkene som tar disse beslutningene, inkludert virkning for våre mellomstatlige forbindelser, sa Putin på et fjernsynsoverført møte med regionale medier torsdag.

– Hvis Kiev virkelig har begynt å bruke hæren mot landets befolkning, så er det en meget alvorlig forbrytelse mot egen befolkning, sa Putin også og kalte den fungerende regjeringen i Kiev «en junta», sa han.

Klikk på bildet for å forstørre.

ADVARER: Russlands president, Vladimir Putin, advarer myndighetene i Ukraina etter den militære operasjonen. Foto: Ria Novosti (Reuters)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.