RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
FÅR GRØNT LYS: Ukrainske soldater deltar i en militærøvelse i Gontsjarivske i forrige uke. Tirsdag får soldater på Krim grønt lys til å skyte.
FÅR GRØNT LYS: Ukrainske soldater deltar i en militærøvelse i Gontsjarivske i forrige uke. Tirsdag får soldater på Krim grønt lys til å skyte. Foto: Gleb Garanich (Reuters)

Ukrainske soldater får grønt lys til å skyte

Ukrainske soldater får lov til å bruke sine våpen etter at en soldat ble skutt og drept på Krim-halvøya, melder pressetjenesten til landets fungerende president.

Fram til nå har ukrainske soldater på halvøya ved Svartehavet blitt bedt om å unngå å bruke våpen i den pågående konflikten.

Beskjeden om at de nå likevel kan bruke våpen, kom få timer etter at det ble meldt at en ukrainsk militærbase i Simferopol på Krim ble stormet av ukjente væpnede menn. En soldat skal ha blitt drept under stormingen.

Orden fra forsvarsdepartementet etter hendelsen lyder slik:

– I forbindelse med at en ukrainsk soldat er død, så har ukrainske soldater på Krim fått tillatelse til å bruke våpen for å forsvare og beskytte livene til ukrainske soldater.

Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk sa tidligere tirsdag at konflikten om Krim-halvøya nå har gått over i en militær fase.

De midlertidige myndighetene i Ukraina har tidligere fått ros fra vestlige land for å ha vært svært tilbakeholdne i konflikten med Russland om Krim-halvøya og andre områder øst i landet. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere