Ukrainske soldater får grønt lys til å skyte

FÅR GRØNT LYS: Ukrainske soldater deltar i en militærøvelse i Gontsjarivske i forrige uke. Tirsdag får soldater på Krim grønt lys til å skyte.

FÅR GRØNT LYS: Ukrainske soldater deltar i en militærøvelse i Gontsjarivske i forrige uke. Tirsdag får soldater på Krim grønt lys til å skyte. Foto: Gleb Garanich (Reuters)

Ukrainske soldater får lov til å bruke sine våpen etter at en soldat ble skutt og drept på Krim-halvøya, melder pressetjenesten til landets fungerende president.

Fram til nå har ukrainske soldater på halvøya ved Svartehavet blitt bedt om å unngå å bruke våpen i den pågående konflikten.

Beskjeden om at de nå likevel kan bruke våpen, kom få timer etter at det ble meldt at en ukrainsk militærbase i Simferopol på Krim ble stormet av ukjente væpnede menn. En soldat skal ha blitt drept under stormingen.

Orden fra forsvarsdepartementet etter hendelsen lyder slik:

– I forbindelse med at en ukrainsk soldat er død, så har ukrainske soldater på Krim fått tillatelse til å bruke våpen for å forsvare og beskytte livene til ukrainske soldater.

Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk sa tidligere tirsdag at konflikten om Krim-halvøya nå har gått over i en militær fase.

De midlertidige myndighetene i Ukraina har tidligere fått ros fra vestlige land for å ha vært svært tilbakeholdne i konflikten med Russland om Krim-halvøya og andre områder øst i landet. (©NTB)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.