RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ukuelig tro på offshore i 2005

Sist oppdatert:
Terra Securities' Terje Nyborg går inn i 2005 med en ukuelig tro på oljerelatert- og offshore aksjer. Se Nyborgs kjøps- og salgskandidater her
Hver uke kommer Nyborg og Terra Securities med en rapport om sine favorittaksjer på Oslo Børs og forventningen fremover. Nyborg begynner året med å beholde sitt positive syn på oljerelaterte aksjer.

- Vi kommer tilbake med vår årlige strategirapport i midten av januar, men for å foregripe litt av begivenhetenes gang så har vi fortsatt en usvikelig tro på offshore-sektoren, det vil si rigg og oil service, skriver Nyborg til sine kunder.

Nyborg mener at det ikke er langt unna at investorene kan kjøpe nesten alt av aksjer innen riggsektoren på Oslo Børs.

Terra-strategen ser videre positivt på Stolt Nielsen og Odfjell ved inngangen til året. Ellers trekkes Norsk Skog og Telenor frem som gode aksjecase i 2005.

På salgssiden trekker Nyborg frem at flere er usikre på Frontlines og Yaras utvikling i 2005. I tillegg til dette er finansaksjene, og da særlig grunnfondsbevisene, friskt priset, mener Nyborg.

Dette er Terra-porteføljen ved inngangen av året:

* Siem Offshore
* PSI Group
* Statoil
* Prosafe
* Stolt Nielsen
* Telenor

Avkastning:

Porteføljen: 0,4 prosent sist uke
Hovedindeksen: 0,1 prosent sist uke

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere