RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulik utvikling på børsene i Asia

Tokyo (NTB-AFP-DPA): Kursene på de asiatiske børsene utviklet seg i ulike retninger torsdag, men ingen steder var det snakk om dramatiske endringer. Oljeprisen steg noe i markeder preget av fortsatt uro over situasjonen i Syria.

Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo sank med 0,26 prosent til 14.387,27 poeng ved stengetid, mens den bredere Topix-indeksen gikk ned med 0,41 prosent til 1.184,38. I Hongkong steg Hang Seng-indeksen med 0,1 prosent til 22.953,7.

Stemningen på de internasjonale aksjemarkedene har de siste ukene steget etter at Kina la fram tall som viser at landets økonomi igjen skyter fart. Men usikkerheten omkring Syria og muligheten for et USA-ledet militært inngrep der har dempet begeistringen.

- Det virker mindre trolig at USA angriper Syria med det første, og oppmerksomheten flyttes nå til neste styremøte i USAs sentralbank, sier analytikeren Katsunori Kitakura i Tokyo. Det ventes att sentralbanken vil redusere stimuleringstiltakene for den amerikanske økonomien.

Oljeprisen steg i asiatisk handel torsdag. Nordsjøolje ble omsatt for 111,69 dollar fatet, en oppgang på 19 cent fra dagen før, mens amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet steg med 16 cent til 107,72 dollar per fat. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere