RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ullen demonstrasjon ved Eiffeltårnet

Sist oppdatert:
Franske sauebønder håper de «får» viljen sin etter å ha aksjonert mot franske myndigheters ulvepolitikk.

Ull, breking og oppgitte franske sauebønder preget nylig gressplenene ved Eiffeltårnet i Paris.

Sauene ble med sine eiere til byen for å demonstrere mot myndighetenes ulvepolitikk foran Eiffeltårnet i den franske hovedstaden. Sauebøndene i landet har nemlig sett seg lei på at vernede ulver går til angrep på dyrene deres.

- Jeg er her for å si at vi har nok ulver på landet. Vi har hatt et ulveproblem i Alpene i 20 år nå, og de koloniserer regelrett det østlige og sentrale Frankrike, og de stopper ikke. Derfor er vi her for å si stopp, sier sauebonden Luc Etellin.

Bøndene ønsker at myndighetene i Frankrike må gjøre noe med den årlige veksten av antall ulver. I dag er det 250-300 ulver i Frankrike. Antallet øker årlig med rundt 20 prosent.

Søte, små morløse lam var også med på byturen.

- Dette lammet mistet moren sin til ulv. Hva skal vi gjøre nå? Det trenger moren sin for å spise, men ulven spiste henne, sier Serge Preveraud, president i Saueføderasjonen i Frankrike.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere