Gå til sidens hovedinnhold

Ullerns egen Askepott

160 barn og unge har inntatt Operaens Scene 2 med forestillingen Askepott – en barneopera. Hedvig Bache Hungnes (14) stråler over å inneha tittelrollen.

BJØRVIKA/ULLERN: Askepott – en barneopera har turnert landet rundt siden premièren i 2010, nå er forestillingen tilbake på Operaen.

Askepottdebut som katt

Og det er ullernjenta Hedvig glad for, etter seks år i operaens barnekor er hun klar for sin aller største rolle.

– Da jeg fikk beskjed om at de vurderte meg som Askepott ble jeg så glad! Jeg har spilt katt i to Askepott-oppsetninger, og siklet på hovedrollen. Nå er den min!

For Hedvig har musikk alltid vært en viktig del av livet. Hennes to storebrødre var begge Sølvgutter og mamma Ingeborg Hungnes er sanger og skuespiller.
Pappa Øystein Bache er nok ikke først og fremst kjent for sine musikalske kvaliteter, men som forsanger 17. mai duger han i hvert fall i massevis, det kan Hedvig være enig i.

JENTE OG OPPTATT AV RAP OG GATEKUNST? Mamacitas er stedet for deg

Sommerfugler

Ullern Avis treffer Hedvig utenfor Bjørnsletta skole dagen før generalprøven. Egentlig går hun i niende klasse på Øraker, men på grunn av oppussing tilbringes høsten på nye, flotte Bjørnsletta.

– Visst har det blitt fint her! Men jeg trives på Øraker også, sier Hedvig.

Hun innrømmer at det er lite tid til annet enn skole og Askepott for tiden.

- Det er fort gjort å bli hengende etter med skolearbeidet, så jeg står på det jeg kan. Og så er vi heldigvis to som deler rollen som Askepott, det hjelper.

Og nervene sånn rett før?

– Masse sommerfugler! Men aller mest gleder jeg meg, jeg elsker jo å stå på scenen.

Askepott som au pair

Hedvig fikk smaken på de store rollene da hun spilte Karoline i Lillebror og Knerten, men tittelrollen i Askepott er selve drømmen.

– Det er jo så gøy å jobbe på Operaen. Nå får vi boltre oss i flotte kostymer, og vi har kjempeflinke musikere med oss, sier Hedvig, som liker moderniseringen av historien.

I Sir Peter Maxwell Davies’ oppsetning er det nærmest ikke en voksen i sikte, og på scenen i Bjørvika har Hedvig med seg drøyt 160 utøvere mellom seks og atten år, alle fra Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett.

I orkestergraven sitter Juniorensemblet ved Barratt Due Musikkinstitutt, Slagverkseksjonen ved Oslo musikk- og kulturskole, Blokkfløytistene ved Uranienborg og St. Sunniva skole.

Handlingen i Davies' oppsetning er lagt til "moderne tid", Askepott er au pair hos en fæl dame, hjelpsomme fugler og mus er byttet ut med en snill katt med magiske evner, og tre onde stesøstre spilles av gutter.

– Det blir det jo en del gøy ut av, de kløner i vei og det blir ganske komisk – planlagt, altså.

Hedvig ler. Og heldigvis er noe som det alltid har vært.

– Prinsen er kjekk, og ballkjolen til Askepott helt nydelig, med mønster av små sølvkattepoter.