Gå til sidens hovedinnhold

Ullersmo fengsel skjerper sikkerheten

Oslo (NTB): Ullersmo fengsel i Ullensaker skjerper sikkerheten på grunn av stadig grovere kriminalitet og mange utenlandske fanger. Nå må alle som skal inn i fengselet, også ansatte, kontrolleres.

Fengselet vil ligge i forkant og hindre at innsmugling av våpen eller mobiltelefoner fører til rømning eller ny kriminalitet, skriver Aftenposten. Av de 190 fangene bak de sju meter høye murene på Kløfta, er rundt 60 prosent utenlandske statsborgere. Mange er dømt for grov kriminalitet som drap, annen grov vold, voldtekt, ran og grove narkotikaforbrytelser.

Besøkende og fanger som kommer tilbake fra permisjon, har i flere år blitt kontrollert grundig før de slipper inn i fengselet, men de ansatte har kunnet komme og gå uten kontroll. Men nå må også ansatte og andre som skal inn i fengselet, gå gjennom en sikkerhetskontroll. Den ytre sikkerheten i form av gjerder og TV-overvåking er også blitt styrket de senere år.

- Hensikten med kontroll av personer som skal inn i fengselet, er blant annet å redusere risikoen for at innsatte forsøker å presse eller true ansatte til å ta med ureglementerte eller ulovlige gjenstander inn i fengselet, sier fengselsleder Tom A. Enger til Aftenposten.

At ansatte på grunn av press og trusler tar med seg farlige og forbudte gjenstander inn i fengselet er kjent fra flere andre land, men har ennå ikke vært noe stort problem i Norge.

- Vissheten om at ansatte er underlagt personkontroll, kan medvirke til at press og trusler ikke finner sted, sier Enger. (©NTB)

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris