RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulovlig å be om alder i stillingsannonser

Illustrasjon: Oppkjøpsfondet Reiten & Co holder til i Haakon VIIs gate 1like ved Oslo rådhus.
Illustrasjon: Oppkjøpsfondet Reiten & Co holder til i Haakon VIIs gate 1like ved Oslo rådhus. Foto: Google Street View
Sist oppdatert:
Oppkjøpsfondet Reiten & Co søkte i en stillingsannonse etter personer mellom 27 og 32 år. Ulovlig, fastslår Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Reiten & Co ba i avisannonser om søkere til stillingen som investment associate, for analyse av selskaper: «ønsket alder 27– 32 år», skriver Dagens Næringsliv.

- Det er ikke lov til å legge vekt på alder når man lyser ut stillinger. Det skal svært mye til før vi kan se at alder skal være et saklig og nødvendig krav, skriver nestleder Elisabeth Lier Haugseth i Likestillings- og diskrimineringsombudet i en epost. Arbeidsmiljøloven slår fast at «diskriminering på grunn av politisk syn, medlemskap i arbeidstakerorganisasjon eller alder er forbudt». Haugseth forteller at problemet er utbredt.

- Det overrasker oss at arbeidsgivere ikke er bedre kjent med regelverket, sier hun.

Daglig leder Bård Brath Ingerø i Reiten & Co sier til Dagens Næringsliv at det ikke lå mer i formuleringen enn at de ønsket å sende et signal om at de ikke bare var på jakt etter folk med mange tiårs erfaring.

Formuleringen om ønsket alder er nå fjernet fra annonsen på nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere