*Nettavisen* Nyheter.

Ulovlig fyrverkeribruk utløser redningsaksjoner

Stavanger (NTB): Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) advarer nå folk mot å bruke fyrverkeri langs sjøen uten først å ha innhentet tillatelse fra brannvesenet.

- Ulovlig bruk av fyrverkeri fører til uheldig bruk av ressurser, sier vakthavende redningsleder Siv Namork ved HRS til NTB.

Hun viser til et konkret tilfelle nå i sommer der deltakerne på en fest brukte fyrverkeri uten å ha søkt om tillatelse. HRS måtte rykke ut med store ressurser fordi fyrverkeriet fra avstand kunne se ut som nødsignaler.

- Når vi får meldinger om at noen ser slikt, må vi behandle det som observasjon av nødbluss, spesielt når det skjer ved sjøen, sier Namork.

Flere ganger hittil i sommer, senest onsdag kveld ved Mandal, har HRS mottatt meldinger om det som kunne se ut som nødbluss, men som kun var fyrverkeri.

- Vi vil advare mot konsekvensene. Dette har en økonomisk side, men det viktigste for oss er ressursbruken, sier Namork.

Folk som ikke søker brannvesenet om tillatelse til å bruke fyrverkeri, risikerer forelegg, anmeldelse, og i verste fall å måtte betale for en redningsaksjon.

- Det er ikke snakk om småpenger, slår Namork fast. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag