RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulovlig fyrverkeribruk utløser redningsaksjoner

Stavanger (NTB): Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) advarer nå folk mot å bruke fyrverkeri langs sjøen uten først å ha innhentet tillatelse fra brannvesenet.

- Ulovlig bruk av fyrverkeri fører til uheldig bruk av ressurser, sier vakthavende redningsleder Siv Namork ved HRS til NTB.

Hun viser til et konkret tilfelle nå i sommer der deltakerne på en fest brukte fyrverkeri uten å ha søkt om tillatelse. HRS måtte rykke ut med store ressurser fordi fyrverkeriet fra avstand kunne se ut som nødsignaler.

- Når vi får meldinger om at noen ser slikt, må vi behandle det som observasjon av nødbluss, spesielt når det skjer ved sjøen, sier Namork.

Flere ganger hittil i sommer, senest onsdag kveld ved Mandal, har HRS mottatt meldinger om det som kunne se ut som nødbluss, men som kun var fyrverkeri.

- Vi vil advare mot konsekvensene. Dette har en økonomisk side, men det viktigste for oss er ressursbruken, sier Namork.

Folk som ikke søker brannvesenet om tillatelse til å bruke fyrverkeri, risikerer forelegg, anmeldelse, og i verste fall å måtte betale for en redningsaksjon.

- Det er ikke snakk om småpenger, slår Namork fast. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest