*Nettavisen* Nyheter.

Ulovlig opphold finansieres av Nav

Foto: Roar Hanssen, Politiets utlendingsenhet (Scanpix)

Ifølge politiet får asylsøkere penger fra Nav selv om de oppholder seg ulovlig i Norge.

30.09.10 12:00

Politiets utlendingsenhet (PU) fikk mistanke om at Nav utbetaler penger til illegale innvandrere fordi det stadig oppstør diskusjoner om penger når personene skal sendes ut av landet, melder Dagsavisen.

- Vi oppdaget en rekke tilfeller hvor utlendinger blant annet hadde utbetalingsblanketter fra Nav, som de krevde å få hevet. Dette på tross av at de hadde oppholdt seg ulovlig i Norge. Vi er av den oppfatning at utlendinger ikke har rett på støtte fra Nav når de ikke har lovlig opphold og skal tvangsreturneres, sier avdelingsdirektør Ole Johan Heir i PU til Dagsavisen.

PU mener det er behov for bedre varslingsrutiner til Nav om personer som ikke lenger har lovlig opphold, og har derfor tatt initiativet til et møte om saken med involverte etater. PU mener det også kan finnes utlendinger som mottar penger fra Nav, selv etter at de forsvinner eller er blitt uttransportert fra Norge.

Direktør for kontroll og innkreving i Nav, Magne Fladby, sier til Dagsavisen at Nav nå undersøker omfanget og hva slags type stønad det er snakk om.

Tidligere i sommer anslo PU at det befinner seg mellom 6000 og 8000 personer her i landet med endelig avslag på sine asylsøknader.

Ved utgangen av august var 3.066 personer så langt i år tvangsreturnert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.