*Nettavisen* Nyheter.

Ulovlig spilleklubb avslørt i Oslo

Oslo politidistrikt slo natt til torsdag til mot en ulovlig spilleklubb på Ensjø i Oslo.

07.10.10 11:08

Pokerspillerne som var samlet på Ensjø natt til torsdag, ble brått avbrutt da politiet stormet inn i lokalet.

Ifølge politiet pågikk det ulovlig spill ved flere spillebord. Et tyvetalls personer befant seg i lokalet.

En mann, en norsk statsborger i 50-årene, er pågrepet og sitter nå i avhør på politihuset på Grønland.

Beslagla penger og utstyr
Politiet mener han var daglig leder av den illegale klubben og at virksomheten der hadde et profesjonelt preg.

Det ble tatt beslag i et kontantbeløp, dokumenter og annet utstyr som settes i forbindelse med spillevirksomhet.

- Hadde et profesjonelt preg
- Politiets oppfatning er at den ulovlige spillevirksomheten hadde et profesjonelt preg. Funn på stedet og innredningen av lokalene forteller oss at dette ikke var noen engangstilfelle. Lokalet var innredet til spillformål. Over hvor lang tid dette har pågått, må den videre etterforskningen vise, sier politiadvokat Monica Annie Pettersen til Nettavisen. Saken etterforskes ved Grønland politistasjon.

Pettersen vil ikke bekrefte hva slags spill det dreier seg om og hva slags spilleutstyr som ble beslaglagt, men etter det Nettavisens forstår skal det dreie seg om poker.

Pettersen sier de andre personene i lokalet var voksne mennesker i ulik alder. Politiet har notert personalia på alle som var på stedet. Selve pågripelsen av den antatte driveren av klubben skal ha foregått uten dramatikk, ifølge politiet.

- Helt texas
En av de som befant seg på stedet, tegner et litt annet bilde av aksjonen.

- De kom i fullt utstyr, pepperspray, beredskapshjelmer, 9mm i hylsteret.. helt texas. Et par spillere ble redde for at det var ran, ikke razzia! Håper det går bra med alle, og klubben klarer seg, skriver en av dem på forumet på et norsk pokernettsted.

- Politet roet seg etterhvert ned. De registrerte navnene og har nå sluppet fri alle spillerne. Antagligvis ingen bøter på spillerne. Vet ikke hva som skjer med arrangørene, skriver en annen person.

På sporet også i Bergen

Også i Bergen er man nå på sporet av pokerbuler, melder Bergensavisen.

Politiet har fått melding om flere ulovlige pokerklubber.

- Men beviskravet er høyt, og vi er nesten avhengig av å ta dem på fersken, sier politiadvokat Arne Fjellstad.

Etter at politiet aksjonerte mot en ulovlig pokerklubb i Sigurds gate i Bergen februar, har det vært stille rundt pokermiljøet i Bergen. Men politiet tror ikke at miljøet er nede av den grunn.

– Det ville være naivt å tro det. Vi har fått meldinger om ulovlige pokerarrangementer, men til nå har vi ikke klart å avdekke dem, sier politiadvokat Arne Fjellstad.

- 100 000 på en kveld
Etter raidet av lokalene i Sigurds gate ble elleve pokerspillere bøtelagt, mens fire personer ble tatt for å stå bak pokerklubben.

- Vi har grunn til å tro at denne klubben har blitt drevet over lengre tid, sier Fjellstad.

Etter det BA kjenner til, startet klubben opp i romjulen 2009, og var stort sett åpen fem dager i uken til politiet tok affære.

- Hvor store summer det spilles for, varierer nok fra kveld til kveld, men på en god kveld har vi grunn til å tro at det kan omsettes for over 100 000 kroner, sier Fjellstad.

Raske penger i omløp
- Hvor alvorlig ser dere på slike saker?

- For å si det sånn; alvorlig nok til at vi aksjonerte med fem patruljebiler mot lokalene i Sigurds gate.

- Dette må håndteres forsvarlig. Det er en ulovlig aktivitet og det er en del skjebner forbundet med poker, sier Fjellstad.

Fjellstad forteller at politiet hele tiden er i dialog med Lotteritilsynet angående bekjempelse av ulovlig pokervirksomhet.

- Vi får hele tiden tips, samtidig som vi overvåker miljøet på internett, sier kommunikasjonssjef i Lotteritilsynet, Rune Timberlid.

Kriminelle miljøer
Tipsene blir gitt videre til politiet.

- Frykter dere at det er forskjellige typer kriminalitet tilknyttet pokermiljøet?

- Når det gjelder pokerlaget i Sigurds gate, er det ingenting som indikerer dette, sier Fjellstad.

- Det er mye raske penger i omløp og vi ser både fra utlandet og fra Oslo at det tiltrekker seg kriminelle miljøer, sier Timeberlid.

- Det er ikke dernest sagt at dette er et stort problem i Norge, men det er viktig at politiet og påtalemyndigheten sprenger miljøet før det utvikler seg, sier han til Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.