RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulrichsen kjøper i Gyldendal

Sist oppdatert:
Kjell Chr. Ulrichsen har kjøpt seg solid opp i Gyldendal, tilsynelatende som svar på tiltale etter Trygve Hegnars bud på forlaget
Kjell Chr. Ulrichsen har i dag kjøpt 103.400 aksjer i Gyldendal ASA til kurs 300 kroner, ifølge en børsmelding. Kjøpet utgjør 31 millioner kroner.

Dette utgjør 4,4 prosent av aksjene i selskapet.

Fra før eier Vicama som kontrolleres av Kjell Chr. Ulrichsen 214.562 aksjer, tilsvarende 9,1 prosent av aksjene og stemmene i Gyldendal.

Etter kjøpet vil Kjell Chr.Ulrichsen direkte og selskaper kontrollert av han til sammen eie 317.962 aksjer, tilsvarende 13,5 prosent av aksjene og stemmene i Gyldendal.

Trygve Hegnar har gjennom selskapet Periscopus AS varslet et bud på 300 kroner pr. aksje for hele Gyldendal.

Forlaget er nå i realiteten kontrollert av Erik Must og Ulrichsen. Must har gjort det klinkende klart at han ikke vil selge sine aksjer.

Hvis dagens kjøp fra Ulrichsen også innebærer at han ikke vil selge, så har de to i realiteten full kontroll over selskapet sammen.

Must og Ulrichsen er gamle parhester fra meglerhuset Fondsfinans, hvor Must fortsatt er sjef. Ulrichsen har trukket seg ut herfra.

De to har hatt et anstrengt forhold til Trygve Hegnar på grunn av omtale i Kapital på 1970-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere