RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ultimatum om tysk pant

Sist oppdatert:
EU-kommisjonen og Frits Bolkestein skal ha gått inn for et ultimatum som krever endring av det tyske pantesystemet innen to måneder
Det er nyhetsbyrået Reuters som melder dette.

Nyhetsbyrået viser til en kilde som hevder at EU-kommisjonen vil komme med et ultimatum om at det tyske pantesystemet må endres i løpet av to måneder.

Hvis opplysningene stemmer er dette det verst tenkelige utfallet av EU-kommisjonens behandling av den tyske boksepanten.

Ifølge Reuters vil Tyskland ved et vedtak i favør av EU-kommisæren Fritz Bolkestein, få to måneder på seg til å endre reglene. Videre kan EU-kommisjonene eventuelt ta saken innfor EU-domstolen, noe som vil bety en to år lang rettslig prosess.

Et av Bolkesteins viktigste ankepunkter har vært at det tyske systemet ikke fungerer. Han har uttalt at panteordningen kan aksepteres ut fra en miljøsynspunkt, men så lenge ikke systemet virker, er det en ulempe for utenlandske leverandører av utstyr, mener Bolkestein

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere