Ultimatum til prorussiske aktivister har utløpt

Makthaverne i Kiev har stilt ultimatum overfor prorussiske aktivister dersom ikke aktivistene ga opp innen klokka 8 mandag.

Makthaverne i Kiev har stilt ultimatum overfor prorussiske aktivister dersom ikke aktivistene ga opp innen klokka 8 mandag. Foto: Efrem Lukatsky (Ap)

Prorussiske aktivister i Øst-Ukraina virker ikke å gi etter for ultimatumet som myndighetene i Kiev hadde satt, da fristen utløp mandag morgen.

14.04.14 10:30

Det opplyser øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters få minutter etter at fristen utløp klokka 08.00 norsk tid.

Makthaverne i Kiev hadde truet med å sette inn spesialstyrker mot prorussiske aktivister som har okkupert administrasjonsbygninger i flere byer øst i landet dersom ikke aktivistene ga opp innen klokka 8.

Like før fristen utløp, innkalte innenriksdepartementet i Kiev 350 soldater fra reservestyrken, som er medlemmer av en nyopprettet nasjonalgarde som skal sendes til Øst-Ukraina.

I løpet av mandagen skal de ifølge departementet gå i gang med såkalte kontrolloppgaver i Slavjansk-området i Donetsk-regionen, som ligger om lag 150 kilometer fra grensen til Russland.

Sverige, Storbritannia og Polen jobber for å få EU til å sende politi og juridiske rådgivere til Ukraina for å hjelpe landet å gjenopprette tilliten til rettsvesenet.

(NTB)

Følg den siste utviklingen fra Ukraina her.

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag