*Nettavisen* Nyheter.

Ulv vandret fra Østmarka til Trøndelag

Trondheim (NTB): En ulv som ble påvist flere ganger i Østmarka øst for Oslo i vinter, har vandret helt til Agdenes i Sør-Trøndelag.

Den lange vandringen er påvist ved hjelp av DNA-analyser av hår og ekskrementer, ifølge et nyhetsbrev fra Rovdata, som overvåker rovdyr i Norge.

- Sporing og funn av prøver viser at ulven har gått fra Akershus, via Oppland og Nordmøre, og til Trøndelag, en distanse på om lag 500 kilometer i luftlinje, forteller Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

I mars og april ble det funnet ekskrementer fra en ulv i Enebakk og Ski i Akershus. Analyser av hår og ekskrementer viser at den samme ulven vandret til Lillehammer, og derfra til Halsa på Nordmøre og Agdenes i Sør-Trøndelag.

- DNA-analysene fortalte oss at ulven var en hann. DNA-analyser kan ikke si noe om alder, men vi antar at dette mest sannsynlig var et ungt individ på vandring. Valper forlater ofte flokken på våren på leting etter en partner og et område å slå seg ned i, og de kan vandre mye og langt før de etablerer seg, forteller Kjørstad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.