Gå til sidens hovedinnhold

Ulvebestanden vokser i Skandinavia

Oslo (NTB): Antall ulver i Sverige øker. Dermed vokser også hele den skandinaviske ulvebestanden.

En ny statusrapport fra overvåkingen av ulv, som Høgskolen i Hedmark har laget på oppdrag fra Rovdata, viser at det var mellom 350 og 410 ulver i Skandinavia i vinter. Mens 270 til 330 ble registrert kun i Sverige, ble cirka 80 ulver registrert på den norske siden av grensen med tilhold enten bare i Norge eller i begge landene.

- Sammenlignet med vinteren 2011-2012 er det en økning i antall ulver både i Norge, på tvers av riksgrensen og i Sverige, men økningen har hovedsakelig skjedd i Sverige, sier Morten Kjørstad, leder i Rovdata.

Det ble registrert 38 familiegrupper, eller flokker av ulv, i Norge og Sverige i vinter. 30 av flokkene holdt til kun i Sverige. Fem av flokkene var i grenserevirene Rotna, Skugghöjden, Hærsjø, Djurskog og Dals Ed-Eidsberg mens de tre siste familiegruppene ble påvist i de helnorske revirene Julussa, Slettås og Letjenna.

- Sverige hadde ti ganger så mange ulvefamilier som Norge i vinter. I tillegg var fem av flokkene felles for begge land, sier Petter Wabakken, prosjektansvarlig hos Høgskolen i Hedmark. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai