RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulvepar i Rendalen felt fra helikopter

Bergset (NTB): Statens naturoppsyn (SNO) har felt et ulvepar i Rendalen kommune i Hedmark som holdt til i et område som grenser til viktige beiteområder for sau.

I slutten av januar besluttet Miljødirektoratet at ulveparet skulle felles. Begrunnelsen for den ekstraordinære fellingen var uro for at etablering av en eventuell ulvefamilie ville kunne øke risikoen for skade på husdyr og tamrein.

Tispa ble felt onsdag 5. februar, mens hannen ble skutt tre dager senere. Begge ulvene ble felt fra helikopter etter at personell fra SNO hadde sporet ulvene på bakken.

- Ulvene befant seg i et lite tilgjengelig område, men snø- og sporforholdene var gode. Av den grunn valgte vi å felle dyrene fra helikopter etter at personellet på bakken hadde gjort en grundig jobb, sier seksjonsleder Lars Bendik Austmo i SNO.

SNO har hjemmel til å bruke helikopter, noe som ikke er tillatt under ordinær jakt. Ifølge Miljødirektoratet ble dette vurdert som hensiktsmessig i Rendalen fordi forholdene for sporing var gode, og fordi annen felling ville krevd stor innsats av personell på bakken. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere