*Nettavisen* Nyheter.

Ulvetispe skutt ved Sølensjøen

Arkivfoto. En hannulv er skutt i forbindelse med den pågående skadefellingen i det samme området tidligere i år. Foto: Statens Nturoppsyn (NTB scanpix)

Etter observasjoner av fellingsmannskapet og SNO i går ble det kalt ut store styrker mot natta.

23.07.18 10:08

(Arbeidets rett): Tre hundeførere startet også i går kveld ferden nordover fra Fiskevollen ved Sølensjøen i Rendalen, i et forsøk på å presse ulven foran seg til et stort antall utposterte mannskaper lenger nord i området mellom Søskarven, Haugsetvollen og mot Storlegda.

Taktikken lyktes, og ulven ble i morgentimene mandag felt omtrent nøyaktig der fellingsledelsen og SNO antok at den ville komme.

– Utrolig godt at det lyktes så bra, men når vi hadde ferske angrep fra i går å gå etter, samt at mannskaper fra hele regionen stilte opp på utkalling i går ettermiddag/kveld, da var sjansene gode, sier fellingsleder Jo Esten Trøan i en kort kommentar på telefon.

Han bekrefter at det er ei tispe, og at det trolig da er den samme tispa som har vært i dette området i lengre tid. Samtidig er det aktivitet og fortsatt angrep i området mellom Gammeldalen og Tolga østfjell lenger nord, så selv om det nå må antas at det ikke er ulv i Sølndalen i Rendalen, må mannskapet fortsatt jobbe på videre med ulveaktiviteten lenger nord.

Det er i tillegg utstedt fellingstillatelse på to jerver i Sølndalen hamnelags område. To jerver ble skutt her den 6. juli, mens en tredje kom unna, men nye observasjoner av to jerver sist fredag gjorde at Fylkesmannen i Hedmark på ny ga tillatelse på uttak av to jerver. Vedrørende den observerte ulven sør i Alvdal før helga, så er det ikke meldt inn skader/angrep av denne og det er heller ikke gjort noen observasjoner. Det har derfor ikke vært lagt mye ressurs i denne fellingstillatelsen foreløpig, og det avventes før noe iverksettes her.

Les mer fra Arbeidets rett her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.