RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ulykkesfly traff flokk med gjess

New York (NTB-AFP-AP): Flygeren som berget 150 flypassasjerer i New York torsdag, har fortalt etterforskerne at de plutselig fløy inn i en flokk store fugler kort etter avgang.

- Frontruta var bokstavelig talt fylt av store, mørke, brune fugler, sa flygeren Chesley Sullenberger, ifølge en av etterforskerne, Kitty Higgins.

- Hans første instinkt var å dukke, men det gjorde han ikke, sier hun.

Omtrent samtidig hørte de smell, kjente at flyet traff noe, merket at motorkraften ble redusert og luktet brennende fugler, ifølge Higgins' referat av kapteinens forklaring.

Annenflygeren Jeff Skiles, som førte flyet, så fuglene komme i perfekt formasjon. Han trodde de skulle gå under flyet og fortalte det til kapteinen. Da han kikket opp, var frontruta «full av fugl».

De to flygerne ble avhørt lørdag av det nasjonale transportsikkerhetsbyrået NTSB om ulykken der US Airways-flyet med 150 passasjerer og et mannskap på fem måtte nødlande på Hudson-elva i New York. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere