RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Umenneskelige CIA-avhør etterforskes

Foto: JIM WATSON (AFP)
Sist oppdatert:
USA tar oppgjør med egne overgrep.

Washington (NTB-AP-Reuters): USAs justisminister Eric Holder utnevnte mandag en spesialetterforsker til å granske grove avhør og mishandling av terrormistenkte fanger som CIA sto bak.

Samtidig som Holder besluttet å innlede gransking, ble nye sjokkerende detaljer om avhørene kjent da en rapport fra 2004 ble frigitt etter rettslig krav fra borgerrettsbevegelsen ACLU.

Det er den erfarne juristen John Durham som nå får i oppgave å lede granskingen av anklagene. Han er allerede i gang med å granske hvorfor CIA ødela videoopptak av grove avhør av terrormistenkte.

Obama har flere ganger sagt at han helst vil legge disse sakene bak seg. Flere av hans talsmenn gjentok mandag at han heller vil se framover enn bakover. De gjorde det veldig klart at enhver beslutning er opp til justisministeren, ikke Det hvite hus.

- Jeg er helt på det rene med at min beslutning om å innlede denne granskingen er omstridt. Men på grunn av informasjonen som er tilgjengelig, er det klart for meg at dette er det eneste ansvarlige jeg kan gjøre, sa Holden. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere