*Nettavisen* Nyheter.

Undem sentral i Drammen

Johan Herbjørn Undem kjører flere gode travere når Drammen innbyr til dobbel-V5 mandag kveld.

03.12.07 09:10

Her kommer Nettavisens V5B-tips

Her kan du laste ned løpsprogram

Klart enklere imot
8 Lingo (V5A-5/V5B-2) møtte eliten sist, men slipper å konkurrere mot de beste nå. Dog har han igjen fått tildelt et elendig startspor.

- Han er vanvittig uheldig med sportrekningen hver enste gang, det er helt utrolig. Men nå møter han iallfall helt riktig motstand. Sist mot eliten galopperte han som helpigg i siste sving. Det hadde ikke noe med svingens krapphet å gjøre. Neida, baneprofilen på Klosterskogen har han aldri hatt problemer med. Det var bare det at det rett og slett gikk for fort. Uten galoppen tror jeg han ville vært fjerde eller femte i mål. Han virker fortsatt å være i fin form. Iallfall var det ingenting negativt å registrere da jeg var ute med ham en tur sist fredag. Han har hevet seg merkbart etter at vi for kort tid siden lettet ham i balansen. Før gikk han med både busser og vekter. Dem har vi tatt av. Nå går han med fire aluminiumssko og ikke noe mer. Det må klaffe litt fra det dårlige startsporet, men gjør det det, kjemper han i toppen. Det er nok min beste mulighet mandag, sier Johan Herbjørn Undem om Sugarcane Volo-vallaken.

Skaper orden i økonomien?
14 Finans (V5B-5/DD-2) gikk sitt andre løp etter nesten et helt års pause sist og ble fjerde. I V5B-finalen kan han skryte av å ha overlegent mest penger på kontoen.

- Ja, grunnlagsmessig kunne han neppe fått et bedre løp. Jeg kjørte ham for første gang sist, og det må jeg si var en positiv erfaring. Men jeg må legge til at jeg vel aldri har opplevd så mye strul som jeg gjorde den siste halve runden. Hver gang jeg gikk ut et spor, galopperte hesten foran oss slik at vi ble stengt. Mer uheldig går det neppe an å bli. Jeg håper han kan få et løp på lang vent. I tilfelle kan han avslutte med en speed i ultraklassen. Jeg føler meg slett ikke slått på forhånd, sier Undem.

Nesten et helt riktig løp
Også 7 Ruskeli Jahn (V5A-1) har tjent mer penger enn sine konkurrenter.

- Ruskeli Jahn har et riktig løp på papiret når vi ser bort fra startmetoden. Han er nemlig usikker bak bilen og kan galoppere. Han er en fresking som jeg må prøve å kjøre litt på sikkerhet til å begynne med. Han var veldig bra til tredje sist og var nesten helt på linje med Vinnelykka og Torpa Emil i mål. Da ledet han svært lenge over mellomdistanse, så sprint skal ikke være noe problem. Kommer han seg feilfritt av gårde, må han sees med vinnersjanse. Jeg synes han må med på tre hester, sier Johan Herbjørn Undem.

Undem om sine øvrige oppsitt
- 2 Scot Revival (V5A-2) var veldig positiv sist og klart bedre enn jeg hadde trodd. Han ble kraftig hindret, men da åpningen kom, spurtet han fortest av alle. Uten uhellet ville han vært annen eller tredje. Skulle han finne på å gjenta den prestasjonen, er han aktuell på litt gardering.

- 12 Rufina (V5A-4/V5B-1) var bra for meg til tredje nest sist. Hun møter helt riktig motstand, men står dumt til i bakspor på 20 meters tillegg. Det er svært tvilsomt om hun fra den posisjonen rekker frem til sin første seier for året, og hun er nok bare en premiekandidat, avslutter Johan Herbjørn Undem.

Kilde: rikstoto.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.